Zece pasi spre o fericire deplina

By | March 18, 2013

1. Pentru a fi fericit ai nevoie de 2 lucruri Iubirea şi iertarea. Dacă vei avea puterea să ierţi pe oricine vei putea să şi iubeşti. În momentul în care ierţi eşti dispus să îţi asumi tu toată vina. Numai ţii cont de nimic ci te gândeşti la celălalt. O inimă fericită este o inimă împăcată cu oricine. Iubirea care te cuprinde după ce ai iertat nu poate fi exprimată în cuvinte ci poate comparată cu soarele de pe cer (toată lumea vrea căldură iar când acel bulgăre de lumină îşi face apariţia toată lumea e fericită, se bucura de lumină) Ploaie vine şi când te cerţi şi cânt te mânii şi când eşti plin de ură. Norii negri şi urâţi îi vad oricine şi oamenii răi şi cei buni şi totuşi, toată lumea se uită la ei căci în urma lor apare soarele. La tine care nu ierţi şi nu iubeşti se uită cineva? Fii o rază de soare şi luminează sufletele oamenilor.

2. ”Un răspuns blând potoleşte orice furtună”. Atâta timp cât vei fi temperat şi calm nimeni nu îţi va schimba starea. Dacă cineva ţipă şi se înfurie pe tine tu trebuie să îi răspunzi cu aceeaşi monedă?Ia încearcă măcar o dată să încerci să “ţipi şi să-i vorbeşti tare” dar nu cu gura ci cu capul. Gândeşte înainte de a spune ceva, căci cu gura poţi aduce numai durere

3. ”Mai bine ce vezi cu ochiul decât frământarea de pofte neîmplinite şi aceasta este o deşertăciune şi goană după vânt.”Toată truda omului este pentru gura lui, şi totuşi poftele nu i se împlinesc niciodată” Spiritul de nemulţumire mereu afectează fericirea. De fiecare dată când primim ceva sau facem, vrem mai mult şi tot mai mult frământându-ne până la nevroza şi alte lucruri uitând astfel de bucuriile mici, de sănătatea noastră de faptul că alţii nu au nici ce am eu. Alţii mor şi nu au ce pune pe masă, zac în şanţuri, dorm pe coli de carton iar eu vreau bluza adidas sau chestii mult mai mari. ”Căci ce ar folosi unui om să câştige toată lumea dacă şi-ar pierde sufletul”Totul e în zadar dacă nu te mulţumeşti cu ce ai şi nu eşti fericit

4. Invidia macină şi roade sufletul omului făcându-l chiar să-şi dea viaţa numai să aibe ce are vecinul de lângă el. Toată lumea se raportează la ceilalţi şi îşi trăiesc viaţa comparându-se cu ceilalţi. Iar când cel de lângă tine are ceva şi tu nu ai e foarte grav. Nu numai că pofteşti acel lucru dar îl şi vrei şi încerci prin toate căile posibile. Munceşti mai mult, te împrumuţi de bani eşti plin de nervi şi te simţi mic în faţa celui ce are, timp de copii de nevastă sau de prieteni nu mai exisăt. Nu lăsa că viaţa ta să fie condusă de egoism, fii mai darnic, mai blând, mai bun.

5. Frică de a trăi se manifesta prin acea stare de a respinge orice în viaţă, de a nu asculta pe nimeni şi de a face doar de capul tău. Te simţi aşa de sigur pe tine, nu pui în aplicare sfatul altora ci mergi înainte fără să te uiţi în dreapta şi în stânga. Tu crezi că eşti erou, eşti puternic dar de fapt eşti ca un pom bătut de vânt. Îţi e frică să trăieşti să îţi asumi responsabilităţi să calci cu dreptul în viaţa să păşeşti curajos. ……..Şi chiar dacă pe drum maşina te-a lăsat (Ai probleme) suie-te la ocazie (Ascultă sfatul altora) şi ajungi la destinaţie. Nu-ţi fie frică, viaţa nu accepta fricoşi ci curajoşi

6. Orgoliu (Nu te făli cu ziua de mâine căci nu ştii ce poate aduce o zi) Încrederea în forţele proprii. Eşti aşa de orgolios încât doar pentru tine e lumea. Această planetă a fost creată doar pentru tine şi lumea trebuie să te facă doar pe tine fericit, iar dacă nu te face începi să crezi că toţi îţi doresc numai rău. Crezi că tot ce ai făcut e din meritul tău. Totul ţi se cuvine ţie. Nu te smereşti deloc şi nu ajuţi pe nimeni. Nu împarţi cu nimeni nimic. Nu se apropie nimeni de tine că eşti prea sus nu eşti la înălţimea celui cu care vorbeşti .Tu eşti Cineva. Eşti cel căruia i se cuvine toate meritele. Căci cine se va smeri va fi înălţat spune o vorbă.

7. Iubirea de bani, faci din ban singurul scop în viaţa asta şi te încrezi în el de parcă ar fi singura plăcere. Munceşti pentru bani, te cerţi chiar şi pentru bani . Faci aproape orice. Nu banul controlează viaţă ci felul în care te raportezi la el; faci din el o necesitate sau o îndeplinire a plăcerilor şi poftelor fără rost, (“Vedeţi şi păziţi-vă de orice fel de lăcomie de bani; căci viaţa cuiva nu stă în belşugul avutiei lui.”)

8. Caută pe Dumnezeu, El îţi arată adevărata fericire şi îţi deschide ochii te călăuzeşte în drumul tău. Îţi dă o speranţă, îţi face un scop şi te îmbogăţeşte cu minunate daruri şi binecuvântări. Îţi dă prieteni, îţi dă bucuria de a privi la cer şi speranţa de a zâmbi într-o viaţă mai bună.

9. Dacă l-ai găsit pe Dumnezeu accepta darul Său, minunatul cadou speranţa de mâine, faptul că eşti iertat şi eşti un om privilegiat în Faţa Tatălui. Păcatele tale au fost luate asupra lui şi deşi nu prea înţelegi, gândeşte un Tată care ar face orice pentru copilul său bolnav. Şi-ar da viată şi pentru el ca să fie fericit. Iar dacă acesta ar refuza sau ar face numai rău Tatăl s-ar simţi bine sau ar plânge ??

10. Predaţi viaţa în mâinile Lui, El ştie ce e mai bine pentru tine fiindcă te-a creat, te-a făcut după chipul Lui şi nu te va lăsa să suferi chiar deloc. Iar dacă vei continua să -L asculţi cu siguranţă vei fi cel mai fericit om de pe pământ. Pe lângă darurile pe care cu siguranţă le vei avea însutit şi toate în calea ta se vor netezi vei primi pacea şi mult dorita libertate……… deşi drumul va fi unul presărat cu griji, dureri, speranţe moarte… totuşi acest drum te va duce Undeva.

Sursa: revista respiro

Leave a Reply