O incurajare pornita de la singuratate

By | October 25, 2012

Clara Anderson lucra pe post de cameristă în San Francisco. Era o femeie foarte amabilă şi foarte conştiincioasă. Într-o zi, după 15 ani de lucru pe acelaşi post, a dispărut aparent fără urmă. După câteva zile de căutare, Departamentul pentru Servicii Sociale din oraş a reuşit să o găsească în mod miraculos.

Clara a fost găsită într-o ascunzătoare din munţii de lângă San Francisco, unde se condamnase singură la moarte prin înfometare. „Vreau să mor; lă­sa­ţi-mă în pace!” le-a spus ea celor veniţi să o caute. Un reporter i-a luat un interviu în care ea a mărturisit următoarele: „Ştiţi, nimănui nu-i pasă de mine. Sunt doar o cameristă, una dintre miile de femei care fac astăzi menajul. Viaţa mea nu are nicio valoare. Nu am rude apropiate, nu am familie, nu am prieteni. Sunt atât de singură încât nu mai vreau să trăiesc. Nu am nicio fiinţă pe care să o consider apropiată, nu am cu cine să stau de vorbă, nu am înaintea cui să-mi deschid su­fletul. Lăsaţi-mă să mor, pentru că nimănui nu-i pasă de mine cu adevărat!”

Există o veste bună pentru toţi oamenii care gândesc aşa. Cineva te iubeşte mai mult decât îţi poţi imagina. Dumnezeu a aruncat tiparul după ce te-a creat. Eşti o fiinţă unică în tot universul. În momentul în care genele şi cromozomii s-au unit pentru a alcătui structura biologică unică a fiinţei tale, Dumnezeu te-a creat în chip unic. Tu eşti o fiinţă specială pentru El. Dacă te-ar pierde, nu ar avea cu cine să te înlocuiască. Dumnezeu Se uită la tine şi spune că eşti valoros. Eşti demn de tot respectul. Eşti iubit.

„El are grijă de fiecare ca şi când pe toată faţa pământului nu ar exista decât un singur om” (Hristos, Lumina lumii, pag. 480). „El veghează asupra copiilor Săi cu o iubire veşnică şi nemăsurată” (Divina vindecare, pag. 482).

Atunci când te simţi singur, nu uita: Creatorul universului te iubeşte nemăsurat de mult. Atunci când simţi că nu mai ai nicio speranţă, adu-ţi aminte: Creatorul universului este cel mai bun prieten al tău. El urmăreşte fericirea ta veşnică. El este preocupat de toate aspectele vieţii tale. El vrea să dea sens vieţii tale.

Planurile Sale pentru viaţa ta sunt mai mari, mai vaste şi mai înalte decât îţi poţi imagina. Alege astăzi să ieşi din ascunzătoarea întunecată a disperării şi să te bucuri de lumina şi de căldura dragostei Sale. Lui Îi pasă de tine! Lasă-L să-ţi umple inima cu prezenţa Sa, ca să poţi tresălta de bucurie!

Leave a Reply