Ce se întâmplă după ce bei un pahar de Coca-Cola

By | October 25, 2012
Share on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someoneTweet about this on Twitter

După ce a fost acuzată că produce cancer, Coca-Cola a decis să modifice metoda de fabricare a băuturii, schimbând felul în care se foloseşte caramelul ce dă culoarea maro băuturii şi care este cancerigen. Măsurile sunt prevăzute doar pentru Statele Unite şi chiar dacă vor fi puse în aplicare băutura rămâne un pericol pentru sănătate.

La doar 10 de minute de la ingerarea unui pahar de acest suc, în stomac ajunge cantitatea a zece linguriţe de zahăr, doza maximă recomandată zilnic. Organismul nu respinge conţinutul ridicat de zahăr, deoarece gustul de dulce este ameliorat de acidul fosforic care taie din aromă, pentru a nu simţi gustul la intensitate maximă, informează blisstree.com.

După 20 de minute nivelul de zahăr din sânge creşte vertiginos, eliberând o cantitate masivă de insulină în organism. În urma acestui dezechilibru, corpul reacţionează transfomând zahărul în grăsime.

La 40 de minute după ce ai băut un pahar de Coca-Cola organismul absoarbe întreaga cantitate de cafeină. Tensiunea arterială începe să crească, iar ficatul eliberează şi mai mult zahăr în sânge. Receptorii de adenozină din creier sunt blocaţi, prevenind starea de somnolenţă.

După 45 de minute corpul accelerează producţia de dopamină, stimulând centrii plăcerii din creier. Conform Blisstree, acest tip de băutură carbogazoasă acţionează asemeni heroinei.

La 60 de minute după ce ai băut un pahar de Coca-Cola, acidul fosforic fixează calciul, magneziul şi zincul la nivelul intestinului subţire, ceea ce provoacă o accelerare a metabolismului. Organismul începe să resimtă şi efectele diuretice ale cofeinei conţinută de acest tip de suc.

Toată cantitatea de calciu, magneziu şi zinc va fi eliminată împreună cu sodiu şi apa, în loc ca aceasta să ajungă la oase. Apoi, pe măsură ce starea de euforie se diminuează, nivelul glicemiei scade brusc. Astfel că riscul apariţiei stărilor de nervozitate este destul de crescut.

(sursa: gândul.info)

Share on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someoneTweet about this on Twitter

Leave a Reply